Személyes tapasztalások, élmények az önfejlesztés tükrében - őszintén egy rögös út állomásairól

Coach your life, avagy tedd jobbá az életedet!

Coach your life, avagy tedd jobbá az életedet!

Szelektáld a híreket, dobd ki a szennyest!

Van fogalmad róla, milyen meghatározó a mindennapi hangulatod szempontjából, hogy milyen híreket engedsz be az életedbe?

2017. január 19. - Einarr

Vér, halál, korrupció, erőszak, erkölcsi fertő, viszály, mocskos politika... Dióhéjban ezt kapod, ha akár a nyomtatott sajtóban, akár az interneten elkezdesz klasszikus híreket olvasni. Persze, ezekre van kereslet. ez kell a népnek, ebben van a pénz. 

Azonban vagyunk olyan helyzetben - egyelőre - hogy különösen az internet esetében, remekül meg tudjuk válogatni azt, hogy milyen híreket engedünk be az életünkbe, és milyeneket nem. Hiszen te döntöd el, hogy rákattintasz e a nagyobb  hírportálok nyitó (vagy bármelyik) oldalára, vagy sem. Te döntöd el azt is, hogy a kezedbe veszed-e az újságot, vagy sem. És te döntöd el azt is, hogy megnézed-e a híradót, vagy sem.

Gondoltál már arra, hogy szebb lenne az életed, ha picit megszűrnéd azt, ami a szemed elé kerül?

Persze, a kifogást már előre hallom. Hiszen hogyan legyen az ember tájékozott, ha nem olvas híreket, ugye? Ez persze részben igaz. ugyanakkor a tévés híradókat kapásból elfelejtheted, hiszen ott már egy tartalomszolgáltató által megszűrt, hol ilyen, hol olyan irányultságú masszát kapsz - természetesen némi vérrel, halállal, borzalommal fűszerezve. Tehát a híradót élből kilőheted. Később rátérek, miért van ennek jelentősége.

portalok.jpg

Lássuk a hírportálokat. Böngészd végig akármelyik nagyobb portál nyitó lapját, és figyeld magadat. Jobb kedved lesz tőle, vagy lehúz? Tippjeim vannak... De gondoljuk tovább az egészet. Mennyiben változtatja meg a napodat, ha tudod, hogy épp ki mit lopott el, épp ki kit erőszakolt meg, vagy épp milyen korrupcióra derült fény? Másképp fogod végezni a munkádat aznap? Több pénzed, időd, boldogságod lesz általa? jelent ez bármiféle HASZNOT az életedben? Hozzásegít a céljaid eléréséhez? (Azt hiszem itt buktam a kiemelést az index2-n ;) )

Amennyiben napi szinten böngészed ezeket a híreket - mármint, ha nem figyelsz oda, mit böngészel, csak "hagyod magad" sodródni - akkor idővel menthetetlenül a "szar ez a világ, nem is nagyon van értelme itt küzdeni" gondolkodású emberek csoportját fogod gazdagítani.

De kérdem én: muszáj neked ezzel indítanod a napodat?

Hidd el, egy csomó jó dolog is történik ám a világban. Persze, ezeket nem tolják az arcodba... Picit utánuk kell menni, de ha egyszer megtalálod ezeket a forrásokat, utána már bármikor vissza tudsz találni hozzájuk. Gondolj bele: kutatók elképesztő felfedezéseket tesznek. Kihalófélben lévő állatfajokat mentenek meg. Orvosi áttörések születnek. Vannak pozitív jövőképpel rendelkező emberek, akik elképesztő távlatokban gondolkodnak. Mi lenne, ha pozitív hírekkel indítanád a napodat?

negativellenes.jpg

Kérdések és szavak, melyeken ha elgondolkodsz, segíthet a változásban!

Persze, a sok szar megtörténik így is, tudom. De ahogy nem kötelező az úton lelassítani egy véres baleset mellett (persze, ennek is megvan a pszichológiája, hogy miért bámulja meg ezeket mindenki, nem tudatos ez), úgy a hírek között sem muszáj a negatívra szorítkozni. Elég szívás, hogy a pozitív dolgokat keresni kell, de ha csak egy héten keresztül kipróbálod, hogy a szokványos hírek helyett ilyenekkel indítod a napodat, látni fogod, milyen elképesztő különbséget jelent ez a napi hangulatod szempontjából!

Gyomlálj ki minden negatívat az életedből! Anélkül is megtalálnak a rossz dolgok, hogy külön keresnéd őket. Nem elég neked megbirkózni azzal, ami amúgy is jön? Bár az a vicc, hogy ha elkezdesz "gyomlálni", akkor egyre kevesebb negatív dolog jön az életedbe.

Szélmalomharc ez, tudom. Hiszen ezer indokot tudsz mondani, hogy miért jó neked, ha "tudsz mindenről". Én nem fogok ezen vitatkozni senkivel. Egy dolgot kérek csupán, ha nem okoz nagy gondot: csinálj végig egy hetet úgy, hogy nem olvasol, vagy nézel negatív híreket! Közben figyeld a hangulatodban, hozzáállásodban történt változást!

Hidd el, megéri!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://coachyourlife.blog.hu/api/trackback/id/tr212137911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása