Személyes tapasztalások, élmények az önfejlesztés tükrében - őszintén egy rögös út állomásairól

Coach your life, avagy tedd jobbá az életedet!

Coach your life, avagy tedd jobbá az életedet!

Miért születtünk ide? A válasz a kérdésre, egy 8 éves szemével nézve

Valószínűleg mindenki elgondolkodott már, hogy miért is születtünk erre a világra. Nos, aki sallangoktól mentes választ szeretne hallani, az kérdezze meg... A gyerekeket!

2017. január 16. - Einarr

Hihetetlen, hogy milyen éleslátásról tesznek tanúbizonyságot a gyerekek. Egy egyszerű kérdésről kezdtem el beszélgetni a szerelmem nagyobbik lányával. Egyszerű... Annyiról szólt a dolog, hogy vajon miért születtünk erre a világra. Mondta, hogy neki vannak erről gondolatai. Így hát gondoltam egy merészet, és kértem, írja le őket. Nos, megtette, nem is akárhogyan. Íme a változtatásoktól mentes, eredeti verzió!

 

Miért éljük az életünket?

 

Elgondolkodtál már azon, miért éled az életed? Talán azért, hogy segíts másokon? Vagy hogy tüzet olts, ha ég egy ház? Miért születtél erre a világra, miért vagy az, aki vagy?

Lehet, hogy azért születtél, hogy emberek életét mentsd meg?

Senki sem tudja, de élete során át a sok tapasztalatból rájön, miért éli az életet!

De van, aki sose ébred rá, hogy miért él ezen a földön. De miért? Te segítenél valakinek, hogy rájöjjön, hogy miért éli az életét?

Mert sajnos vannak olyan emberek, akik nem tudnak ételt venni, nem tudnak szép ruhákat venni.

Ellenben vannak nagyon gazdag emberek, akik bármit meg tudnak venni. Van, aki nem ismerte a szüleit, van, aki keveset látta a testvérét: igazságtalanságnak tartjuk, de Istennek biztos terve volt vele.

Ha belegondolsz, hogy miért, biztos kapni fogsz egy választ és rájössz, hogy így jobb.

Én azt gondolom, hogy sok ember igazságtalanságnak tartja ami vele történik, és szerintem pár embernek igaza van, de van akinek nincs igaza. Van, aki csak nem fogadja el, vagy nem gondolja végig, ami épp történik vele, észre se veszi, ami épp történik, vagy csak nem veszi észre, hogy így neki is jobb. De ha valaki nagyon rossz helyzetben van, sokkal jobban meg kell érte dolgoznia, ha valóra akarja váltani az álmait. Ha este lefekszünk aludni, képzeld el a célod az álmodba, képzeld el tökéletesen. Az álmok valóra válnak; ha küzdünk érte, megvalósíthatjuk.

Írta: Csillámkő  :)

dorkacikkbe.jpg

Szeretném felhívni a figyelmet a következő gondolatra (sok egyéb között): "Van aki csak nem fogadja el, vagy nem gondolja végig ami épp történik vele, észre se veszi ami épp történik, vagy csak nem veszi észre, hogy így neki is jobb 

Elsőre úgy voltam vele, hogy ismét el kell olvasnom, de érdemes figyelemmel végigrágni ezeket a sorokat. Mert valóban. Az emberek jelentős része nem is gondolja végig, mi az ami történik vele. Észre sem veszi, mi is történik vele valójában. És különösen igaz, hogy nem veszi észre, hogy neki így is jobb, azaz, nem látja, hogy az adott  körülményeket hogyan formálhatná a maga előnyére. De ez persze már csak a én saját szemüvegemen keresztüli értelmezés. 

Emellett nem tudok elmenni az esti, lefekvés előtti vizualizáció felett, azaz: "ha este le fekszünk aludni képzeld el a célod az álmodba képzeld el tökéletesen." A legnagyobb, vizualizációval foglalkozó guruk, szakemberek ugyanezt mondják: a legapróbb részletekig képzeld el az álmaidat. Hozd be a jelenbe a jövőt. És sorolhatnám. Nos, a cikk írója aligha olvasott tőlük bármit... Neki ez természetesen, magától értetődően jön. 

Ha okosodni akarsz, tanulj a gyerekektől... Ez tulajdonképpen egy unalomig ismételt klisé is lehetne, de az ilyen írások és momentumok bizonyítják be, mennyire igaz is egyúttal!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://coachyourlife.blog.hu/api/trackback/id/tr7212131515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása