Személyes tapasztalások, élmények az önfejlesztés tükrében - őszintén egy rögös út állomásairól

Coach your life, avagy tedd jobbá az életedet!

Coach your life, avagy tedd jobbá az életedet!

Hitvallás, célok, és a hangok a fejemben

Miért csinálom? Mit mondanak a hangok a fejemben? Miért jó, ha te is tudod, mit zsizsegnek az én hangjaim?

2017. január 09. - Einarr

Sokat gondolkodtam rajta, hogy hogyan is fogalmazhatnám meg, miről szól ez a blog. Az, hogy motiváció, egyfelől iszonyú sablonos, másfelől kb. ezren csinálják már. Én azonban nem akarok sem koelhói "magasságokba" emelkedni itt, és nem is akarom ezer helyen korábban olvasott, unalomig meg-és átrágott idézetekkel, történetekkel, vagy más írásokkal traktálni a nagyérdeműt. No offense - ezeknek is megvan a maguk szerepe, és hazudnék, ha azt mondanám, rám soha nem volt hatással egyetlen idézet, vagy ilyen jellegű írás. Sőt!

Én azonban mást szeretnék.

Mindenkinek vannak vívódásai. Mindenkiben egy seregnyi hang suttog, vagy kiabál - mikor hogyan. Láttad az (szülők előnyben) Agymanók c. rajzfilmet? Na, az már kezd hasonlítani erre. Aztán van, aki ezt bevallja, van aki nem. Van aki tudatában van ennek, van aki nem. De csak kevesen merik kiteregetni ezt a dolgot. Elvégre ezek a fránya belső hangok elég kényes témákat is néha durva, otromba módon kommentálnak. És kegyetlenek. Néha őszinték, néha azonban tévútra visznek. Néha a barátaid, néha az ellenségeid - ha hagyod hogy azzá váljanak. 

hangok_a_fejben.jpg

Kép forrása: https://anartistsjourneytolife.wordpress.com/

Én ezeket szeretném itt leírni, többek között. Vívódásokat, belső párbeszédeket. Hogy miért? Több oka is van.

Egyrészt, szeretném hinni, hogy a fejlődés útjára léptem, legalábbis világnézet, hozzáállás, célkitűzések, és főként megvalósítás terén. És egy sor motivációs könyvet lehet olvasni csodás sikerekről, semmiből felkapaszkodott emberekről. Célokról, és azok megvalósításáról. Elolvasod ezeket, és olyan könnyűnek tűnik az egész. Aztán te is beleugrasz - és bátorítalak, hogy tedd meg, és kezdd el élni az életedet - és akkor jönnek a hangok a fejedben. Kétely, halogatás, aggodalmaskodás, félelem - hogy csak a legalapvetőbbeket említsük. És megtorpansz. Mert Sikeres Jánosnak ez csettintésre ment. Te meg itt szerencsétlenkedsz... Azt gondolod, hogy te alkalmatlan vagy erre, és ami a szuper bestseller-es motivációs könyvekben van, az nem neked szól. Egyedül vagy...

Pedig nagyon is neked szól, csak egy fontos részlet nincsen bennük. Bár leírják, hogy "ez bizony nehéz folyamat", de azt nem, hogy ez a folyamat hogy zajlik. Mármint, mélyen legbelül. Mivel kell szembenézned. Alapvetően ott a probléma, hogy nem tudatosulhat benned, hogy NEM VAGY EGYEDÜL. Mindenki így kezdi. Mindenkinek nehéz, és mindenkinek ezernyi hang suttog, beszél, ordít a fejében. Persze, erre nincsen sablon - mindenkinek másképp nehéz ez, de legtöbbünknek valami módon nehéz.

Én egy pozitív ember vagyok. az a fajta, aki a legnagyobb szarban is próbál értelmet találni. Olyan, aki épp azon munkálkodik, hogy ha nem tud változtatni adott körülményeken, akkor azon változtasson, amin tud - a körülményekhez fűződő viszonyán. Ez persze néha nehéz, még egy pozitív embernek is. De hiszek magamban, és abban, hogy ez a helyes út. Már csak azért is, mert számtalan példát látok a környezetemben - sikeres embereket, akiknél ez működött és működik. 

Coach Your Life. Más szavakkal, légy a saját coach-od. Irányítsd az életedet! Megteheted. Hiszed vagy sem, de az irányítás bizony a te kezedben van. A saját példámon tudom, hogy a nulladik lépés ennek a felismerése. Minden más csak ez után következhet - mert ez még csak az út legeleje.

Én felvállalom. Arra kérlek, olvasd, kövesd, és ha jól  esik, kommentáld a hangzavart a fejemben. Nekem terápia ha leírhatom, neked pedig tanulságos lehet, egyszersmind láthatod, hogy nem csak neked vannak meg a magad kis démonai. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://coachyourlife.blog.hu/api/trackback/id/tr1912043151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása